Mannenkoor Harpe Davids

Geplaatst op: 16 januari 2010

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden

Mannenkoor Harpe Davids is in 2004 opgericht en gaat uit van de Gereformeerde Gemeente te Genemuiden. Een groot deel van onze leden komen echter ook uit kerkverbanden waarmee we ons nauw verbonden weten. 

Ons koor bestaat op dit moment uit 85 leden. Net als ieder ander mannenkoor bestaat het uit 4 stempartijen: van Bas en Bariton tot 1e en 2e Tenor. De te zingen partijen zijn op deze toonhoogtes afgestemd zodat iedereen op een juiste wijze wordt ‘ingezet’

We repeteren elke maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in één van de zalen van de Jachin en Boazkerk.

Ons repertoire

Harpe Davids heeft in de afgelopen jaren een breed repertoire opgebouwd van psalmen en geestelijke liederen.

De door Harpe Davids gezongen liederen vinden allen hun grondslag in Gods Woord wat één van de selectiecriteria is voor de te zingen stukken.

Daarnaast wordt er gekeken of de stukken goed in het gehoor liggen en voor het publiek waarvoor we zingen geschikt zijn. De diepste grond van ons zingen moet toch zijn dat we zingen tot Gods eer en dat we Gods Woord verder willen verbreiden.

Een aantal voorbeelden van ons repertoire zijn diverse psalmbewerkingen van Klaas Jan Mulder en Dick Sanderman, maar ook de door Harm Hoeve geschreven bewerkingen zijn vertegenwoordigd in onze koormap.

Op het gebied van Geestelijke liederen zingen we bijvoorbeeld: ‘Eens was ik een vreemd’ling’ van Harm Hoeve en het gezang van Groenewegen: ‘Zoete banden die mij binden’.