Minne Veldman nieuwe dirigent mannenkoor Harpe Davids

Geplaatst op: 17 januari 2011

Met ingang van 1 januari 2011 is de bekende musicus Minne Veldman als dirigent verbonden aan het mannenkoor Harpe Davids uit Genemuiden.

Minne Veldman

Voorzitter Henk Altena heeft Minne Veldman onlangs op de eerste repetitieavond een bijzonder welkom geheten en sprak de wens uit op een goede samenwerking tussen koor en dirigent.

Intussen is, met het betrekken van Minne Veldman als dirigent, de belangstelling om zich op te geven als koorlid van Harpe Davids toegenomen.

Om in deze belangstelling te voorzien staan er voor DV maandag 24 en maandag 31 januari a.s. vanaf 20.00 uur zelfs twee ‘Open repetitie-avonden’ genoteerd. Op deze avonden kunt u de verrichtingen van koor en dirigent volgen. Een kopje koffie wordt u in de pauze van harte aangeboden en is er gelegenheid voor informele ontmoeting met dirigent en koorleden.

Mannenkoorzang uit Genemuiden en omstreken weet zich breed gedragen onder de bevolking. Een reden des te meer om zich dan aan te sluiten bij Mannenkoor Harpe Davids onder leiding van haar nieuwe dirigent om samen psalmen en geestelijke liederen te zingen.

Het komende jaar zal meegewerkt worden aan uitvoeringen in Genemuiden (Psalmzangavond), Kampen (Bovenkerk) en Leeuwarden (Grote Kerk)

Minne VeldmanDe koorrepetities vinden elke maandagavond vanaf 20.00 uur plaats in de grote zaal van Jachin en Boazkerk in Genemuiden.

De 30-jarige Minne Veldman studeerde Hoofdvak Orgel aan het Zwolse Conservatorium. Van zijn orgelspel verschenen inmiddels een vijftal Cd’s die in de pers goed ontvangen zijn. De in Urk woonachtige Minne Veldman is verder dirigent van een aantal koren en organist van de Rehobothkerk in Urk.