Psalmzangavond 4 maart 2011

Geplaatst op: 24 februari 2011

Mannenkoor Harpe Davids organiseert op DV vrijdag 4 maart in samenwerking de Bovenstemgroep uit Genemuiden een Psalmzangavond in de Jachin en Boaz kerk te Genemuiden.  

Vorig jaar verscheen het boek ‘Genemuiden en de bovenstem’ van Henk Beens, wat een hernieuwde kennismaking met de bovenstem sterk heeft bevordert. Mede naar aanleiding hiervan wil de organisatie aan deze traditionele Psalmzangavond een belangrijke rol voor het zingen met de bovenstem geven.

In het programma is veel ruimte voor samenzang opgenomen voor psalmen met bovenstem. Organist Arend Booi draagt zorg voor de begeleiding van de samenzang.

Hierbij een overzicht van de psalmen die we hopen te gaan zingen bij de samenzang. De bovenstemnotaties zijn terug te vinden in het genoemde boek. Misschien is het mogelijk om thuis nog even deze zetting door te nemen?

Psalm 118: 1 en 14

Psalm 25: 2 en 6

Psalm 84: 1 en 2

Psalm 108: 1 en 2

Psalm 116: 1, 4, 5, 10 en 11

Psalm 134: 1, 2 en 3

De algehele leiding berust bij Ds. C. Hogchem.

Voor Mannenkoor Harpe Davids is het de eerste openbare uitvoering onder leiding van haar nieuwe dirigent Minne Veldman. Het koor zal enkele psalmbewerkingen van Klaas Jan Mulder, Peter Eilander en Minne Veldman ten gehore brengen.

Aanvang: 19.30 uur. De toegang is vrij. Na afloop staat de koffie klaar.

U/ jij bent van harte uitgenodigd!