Sterke groei bij Harpe Davids

Geplaatst op: 15 september 2011

De tweede repetitie van mannenkoor Harpe Davids van maandagavond jl. was een zogenaamde ‘open avond’. De grote belangstelling voor de verrichtingen van dirigent en koor hebben opnieuw geresulteerd in een behoorlijke stijging van koorleden. Sinds het aantrekken van dirigent Minne Veldman aan het begin van dit jaar, vertoont Harpe Davids een sterke groei.

Eén van de nieuwe leden vertelde dat hij direct getroffen werd door de goede sfeer die hij aantrof bij Harpe Davids: ‘Nauwelijks was ik binnen, of ik werd direct opgenomen in een koorgroep. Ongelofelijk veel jongeren! Tussen ervaren zangers werd ik geplaatst, om mee te oefenen met hun partij. Psalm 72 was een nieuw koorstuk. We zongen het op de melodie van ‘Yerusalaim’. Indrukwekkend!’

‘De wijze waarop Minne Veldman zijn mannen dirigeert, dat is gewoon bijzonder. Aan het einde van de avond wist ik het zeker: direct aanmelden als lid,’ vertelt het nieuwe koorlid met een brede glimlach.

Gezien de grote belangstelling voor de afgelopen repetitieavond, heeft de eerstvolgende repetitieavond ook een open karakter. Repetitieavonden vinden plaats elke maandag vanaf 20.00u.