Samenzang in Bovenkerk Kampen

Geplaatst op: 26 april 2014

CD-opname o.l.v. organist Minne Veldman

KAMPEN – Op zaterdagmiddag 3 mei is er een samenzangmiddag in de Bovenkerk te Kampen. Minne Veldman zal de samenzang begeleiden op het majestueuze Hinsz-orgel. Van deze middag wordt een cd-opname gemaakt door STH Records.

De middag begint om 14.30 uur en duurt tot uiterlijk 17.00 uur. Halverwege is er een pauze met koffie, thee en muziekverkoop. De toegang is gratis en iedereen, man en vrouw, jong en oud, is van harte welkom.

Op het programma staan bekende psalmen en gezangen, zoals “Vaste Rots van mijn behoud”, “Alle roem is uitgesloten” en de Psalmen 100, 56, en 68. Bij een paar liederen zal Minne Veldman een uitgebreide orgelsolo als voorspel spelen. De psalmen en gezangen worden ritmisch gezongen. De zangers en zangeressen kunnen op een videoscherm de organist zien spelen, zodat ook zichtbaar is wanneer en hoe er gezongen moet worden.

De unieke akoestiek en het prachtige orgel maken samenzang in de Bovenkerk tot een belevenis! De deuren van de kerk worden om 14.00 uur geopend.